Blog,  Media

Onze nieuwste updates op Facebook kun je hier lezen

Omslagafbeelding voor Bargoensjclub Ut Keieskwieëste
264
Bargoensjclub Ut Keieskwieëste

Bargoensjclub Ut Keieskwieëste

Opgericht tijdens carnaval 1996 met als doel het Groenstraat Bargoens te bestuderen en behouden.

De boj van d'r Traatsje Joes, dea alwer joes jemkes hinger ut grit en d'r rónge hoemt...Het huis van Jo Vek, die helaas 10 jaar geleden overleden is...Artikel over Jo Vek en de restauratie van zijn vakwerkhuisje in de Groenstraat. ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Ut Blokmenneke...hea woar in November nog in de Siep van d'r Aram en ut Elaine...Copie van de burgerlijke stand van Nieuwenhagen.Overlijden van Maria Christina Tribels weduwe van Godefridus Peters en dus schoondochter van bokkenrijder Nicolaas Peters het Blockmenneke.Van belang blijft het bekijken van de originele akte.Veel mensen nemen van internet data en namen over.Voorouders waren meer dan namen en data.Genealogie, familiegeschiedenis vertelt meer dan data, namen of hun beroep.Soms zeggen mensen..daar heb ik geen tijd voor.Dat is geen reden.Kom en volg een cursus paleografie bij Heemkundevereniging Landgraaf bij May Quaedflieg en leer oude handschriften lezen.Een hele historische wereld gaat voor jou open.Meer lezen over de zoon en kleinkinderen van het Blockmenneke in het Jaarboek 2023 te koop bij Heemkundevereniging Landgraaf. ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Ee grannig puek idee van ozze pennenoeëk, vier numme d'r töps aaf vuur dizze noeëk...Een heel mooi idee van onze schoolmeester, wij nemen onze hoed af voor deze meneer... ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *