Blog,  Media

Onze nieuwste updates op Facebook kun je hier lezen

Omslagafbeelding voor Bargoensjclub Ut Keieskwieëste
247
Bargoensjclub Ut Keieskwieëste

Bargoensjclub Ut Keieskwieëste

Bargoensjclub Ut Keieskwieëste is tijdens de carnaval van 1996 opgericht met als doel het Groenstra

Kniet ut maar in ut jemkesfleppe-praepes...Lichterig tolles van d'r krütske mond van dit jemke, bej d'r Aram en ut Elaine in ut Ströatje...Prames grieëmele...(Sjrief maar op in d'r agenda, d'r 4e daag van d'r 11de mond van dit joar bej d'r Aram en ut Elaine in ut Ströatje... samen laache...) ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Uch haechter kanne ut nog ummer zueëme...(Nog ummer te koop) ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
dizze lichterig in d'r Anselbode van Egelze.(vandaag in de Anselbode van Eygelshoven)En...ut zint noch leësplenksjkes doa... 😉 ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Bekijk op Facebook
Ut sjielt soms riepsj....Os haechter kniette dit toch mar efkes in d’r Loerese kwieëst, zoeë dat alle haechter die noeëbes inne noeëkeberoeëzer drajje, ut versjtrunkele…Wij schrijven dit toch maar even in het Nederlands zodat iedereen die geen Bargoensspreker is het kan begrijpen…Een nieuw plankje…Vijfentwintig jaar geleden verscheen het eerste leesplankje in het Bargoens van de Groenstraat. Avond na avond werd driftig gefiguurzaagd en gelijmd om de mensen van de Groenstraat van een mooi plankje te voorzien, met maar liefst 24 Bargoense woorden.Natuurlijk waren de 150 exemplaren destijds heel gauw uitverkocht.Marc Heemels (Pastoor van Eygelshoven) heeft eerder gewerkt in het dorp Stramproy (net als Pastoor Notermans) Daar zijn er al drie verschillende leesplankjes verschenen.Marc is geïnteresseerd in het Bargoens en heeft eerder een Bargoensplankje gemaakt voor zijn geboorteplaats Roermond.Zo ontstond bij hem het idee om ook voor de Groenstraat een nieuw plankje te maken en daarmee hopelijk veel mensen een plezier te doen. Math Heckmans, oud inwoner van de Groenstraat, werd gevraagd de tekeningen te verzorgen. Joey Geraets (APS Groep) verzorgde de Lay-out, en Geert Janssen zorgde voor de geverfde latjes.De Bargoensclub Ut Keieskwieëste zorgde voor de juiste spelling en ondersteuning.Het plankje kost 12,50 per stuk en is op de volgende adressen verkrijgbaar:Bakkerij Weijers (d’r bekker van de Grunsjtroat)Kerkstraat 116, 6374 HP LandgraafHerenkapsalon SmeetsPastoor Scheepersstraat 12B, 6374 HS LandgraafChocolaterie BrunsVeldhofstraat 41, 6471 CD Eygelshoven(de meeropbrengst komt ten goede aan de projecten van de Bargoensclub)Mit grannige dank an d’r kabes va Egelse…. ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *